Mentenanta servere & Network Attached Storage (NAS)

Serviciile noastre de mentenanta servere garanteaza companiilor functionarea acestora 24/24.
Garantam integritatea datelor. Pentru fiecare server aflat in mentenanta facem backup zilnic in cloud.

Servicii complete de mentenanta servere & NAS, din 2008.

Activitatea companiilor depinde zilnic de buna functionare a serverelor ce gestioneaza utilizatorii, fisierele, serviciul de e-mail sau aplicatiile de tip ERP ori CRM. Suntem constienti in prezent ca in perioada actuala imposibilitatea accesarii unui server va bloca partial sau complet operatiunile companiei, de aceea aici la DAB MSP monitorizam in timp real toate serverele companiilor pentru prevenirea situatiilor tehnice grave. Prin externalizarea departamentului IT catre noi asiguram inclusiv serviciul de mentenanta servere, ceea ce presupune monitorizarea serverelor din compania dumneavoastra 24/24. Din 2010 avem in functiune propria aplicatie de monitorizare prin care aflam in timp real orice problema tehnica aparuta pe servere si o putem remedia inainte ca aceasta sa afecteze activitatea companiei.

CLOUD BACKUP inclus in toate contractele de externalizare IT

Siguranta datelor de pe serverul companiei dumneavoastra este o prioritate pentru noi. Lipsa increderii in sistemele clasice de backup realizate pe hard disk-uri atasate pe USB ori pe tape drive-uri ne-a impins spre cloud deoarece este mult mai sigur. Imaginati-va situatia nefericita in care intreaga camera tehnica se inunda intr-o zi si toate echipamentele cedeaza. In primul rand pentru aceste situatii am gandit Cloud Backup dar si pentru situatiile in care device-ul local de backup este furat de catre cineva cu intentii rele. Avand datele si in cloud puteti trece imediat peste situatii neprevazute. Clonarea datelor in cloud se ofera doar companiilor ce aleg prin externalizare IT serviciul de mentenanta servere.

Ce beneficii au companiile ce aleg serviciile de mentenanta servere & NAS ?

  • Monitorizarea permanenta a serviciilor si proceselor, de la distanta
  • Optimizarea software si hardware pentru performante maxime
  • Administrarea complexa a permisiunilor angajatilor pe foldere
  • Administrarea Domain Controller-ului, inrolare utilizatori, modificari
  • Backup zilnic in Cloud pentru intregul server
  • Configurarea Active Directory, SharePoint, Microsoft Exchange
  • Configurarea si administrarea DHCP, rezervari de IP, diverse modificari
  • Configurarea RAID pentru siguranta datelor si performanta maxima

Windows? Linux? Pentru noi nu conteaza, preluam in administrare orice server!

DAB MSP poate administra prin contractele de mentenanta servere orice tip de server al companiilor, indiferent ca sistemul de operare este Microsoft Windows Server ori una dintre diversele distributii de Linux. Intretinem cu placere serverul companiei tale de la distanta chiar daca uneori suntem nevoiti sa administram totul din linii de comanda, asa cum este cazul serverelor cu sistem de operare Linux. Intervenim in locatie pentru diverse operatiuni fizice asupra serverelor doar in afara programului normal de lucru al companiilor pentru a nu afecta activitatea angajatilor.

Compania dumneavoastra detine un NAS (Network Attached Storage) ca server de fisiere?

Avand in vedere evolutia tehnologiei din ultima perioada exista in prezent device-uri de retea capabile sa stocheze informatiile pe hard disk-uri in RAID si in acelasi timp sa permita alocarea de drepturi pe foldere sau fisiere pentru angajati. Aceste device-uri se numesc “Network Attached Storage” si sunt intalnite din ce in ce mai des in infrastructura IT a companiilor mici, cu pana la 10 angajati. Sunt recomandate doar pentru reducerea costurilor pe care o companie ar trebui sa le suporte prin achizitionarea unui server real deoarece cu ajutorul acestor NAS-uri nu se poate administra intreaga infrastructura, sunt echipamente folosite doar pentru stocarea datelor in retea. Putem prelua in administrare si device-uri de tip NAS deoarece ne dorim asigurarea sigurantei totale in infrastructura IT a clientului. Administrarea acestor echipamente presupune o atentie deosebita din partea echipei tehnice si va fi introdusa in contractele de externalizare IT in sectiunea de mentenanta servere. Pentru detalii complete despre serviciile de externalizare IT oferite de DAB MSP, click aici.