DAB MSP SEM. Search Engine Marketing pentru afaceri… si SEO.

Prezenta online este primul pas in dezvoltarea unui business si necesita marketing total.
DAB MSP ofera servicii complete de marketing online pentru companii, din 2008.

SEM. Ce reprezinta si de ce este necesar pentru business

Search Engine Marketing (SEM, asa cum este cunoscut de noi in IT) este o forma de marketing online ce permite promovarea completa si rapida a unei companii pentru o pozitie cat mai buna in motoarele de cautare cu ajutorul SEO, articolelor postate in diverse bloguri, retelelor sociale si anunturilor platite catre Google Adwords ori Facebook Ads.  Vazut ca o modalitate rapida de a ajunge pe prima pagina a motoarelor de cautare (Google in cazul Romaniei pentru ca Yahoo sau Bing la noi sunt foarte putin utilizate), serviciul complet de SEM este solutia ideala pentru companiile ce doresc succes imediat. Comparativ cu SEO, SEM-ul are rezultate foarte rapide pe termen scurt. Rezultatele se vor mentine atat timp cat veti plati catre furnizorii de articole pe bloguri si direct catre Google Adwords sau Facebook Ads.

Search Engine Marketing. De la strategie la succes!

SEO. Specialistii nostri se vor ocupa de constructia website-ului astfel incat acesta sa respecte toate cerintele motoarelor de cautare pentru pozitionarea prioritara. Sunt foarte multe aspecte tehnice, de la link-uri pana la meta-uri, titluri de articole sau atributele imaginilor. Construirea unui website corect din punct de vedere SEO presupune multe cesti de cafea baute pe parcursul a doua-trei saptamani de lucru in echipa 😉

CONTINUT. In primul rand trebuie sa avem in vedere ca vizitatorul (la inceput este doar vizitator, nu client) trebuie sa gaseasca continut de calitate pe website-ul companiei dumneavoastra. Nici un vizitator nu va rasfoi paginile din website daca acestea nu prezinta interes. Redactarea unui continut bazat pe o fraza sau pe un cuvant cheie este intotdeauna solutia ideala pentru website insa vom evita abuzurile. La DAB MSP exista un copywriter dedicat pentru fiecare proiect, clientul va furniza textul iar noi il vom edita pentru SEO.

LINK BUILDING. Desi acest capitol este cunoscut de cele mai multe companii cu prezenta online, in ultima perioada se ignora frecvent. Daca ne gandim la rezultate pe termen scurt, la simple reclame platite catre Google Adwords, nu este necesar. Totusi daca avem o viziune pe termen lung, pe langa reclamele platite este obligatoriu sa construim o prezenta sanatoasa in mediul online prin postarea de articole cu continut unicat pe foarte multe website-uri sau bloguri. Google de exemplu afiseaza cat mai sus in rezultatele cautarilor acele website-uri catre care exista foarte multe link-uri din articole. Discutii pentru link building vom purta punctual cu fiecare client deoarece in SEM nu exista nimic standard, totul se adapteaza in functie de domeniul de activitate si publicul tinta al companiei dumneavoastra.

Campaniile Google Adwords si Facebook Ads, importante in marketing online!

GOOGLE ADWORDS. Pentru rezultate rapide, SEM-ul presupune pe langa punctele mentionate mai sus si construirea unor campanii agresive in Google Adwords. DAB MSP dezvolta campanii targetate in functie de preferintele fiecarei companii, putem alege sa livram anunturile platite catre toata lumea (nerecomandat, campanii inutile) sau catre un public tinta. Orice business sanatos trebuie sa isi cunoasca potentialii clienti, de la aceasta idee pornim si dezvoltam tot ce este posibil in online. Spre exemplu o companie ce vinde servicii de curatenie pentru hotelurile din Bucuresti va dori sa se promoveze catre cei ce cauta servicii de curatenie in hoteluri, in Bucuresti. O campanie configurata prost va livra anunturile platite catre persoane ce cauta servicii de curatenie oriunde in Romania, ceea ce duce la terminarea bugetului fara rezultate concrete. Trebuie sa aveti in vedere ca nu vom putea construi campanii pentru 3-4 zile sau o saptamana, campaniile Google Adwords se dezvolta pe minim 3 luni, timp in care specialistii nostri Adwords vor monitoriza si optimiza permanent activitatea in platforma Google.

FACEBOOK ADS. Nu mai avem nevoie de statistici pentru a ne da seama cu totii ca in Romania toata lumea butoneaza telefonul… pe Facebook! O companie trebuie sa se bucure si sa profite din plin de atractia romanilor pentru Facebook. DAB MSP preia integral contul de Facebook al companiei dumneavoastra si se asigura de cresterea numarului de utilizatori ce vor primi pe telefon informatii sau mesaje publicitare. Postarea reclamelor platite in Facebook Ads va aduce implicit o pozitionare mai buna in Google. Desi este dificil de inteles la prima vedere trebuie sa tineti cont ca in Google in momentul cautarii se afiseaza foarte multe rezultate din Facebook. In cazul reclamelor platite catre Facebook acestea se vor afisa intotdeauna inaintea business-urilor similare ce nu au campanii platite. Trendul retelelor sociale si motoarelor de cautare gen Google este listarea prioritara a companiilor ce platesc servicii publicitare. Bineinteles, daca aceste campanii publictare platite nu sunt configurate corect, rezultatele vor intarzia. Alegeti acum sa lucrati cu profesionisti, alegeti serviciile DAB MSP pentru rezultate imediate in online!